Caesar saladebowl met krokante aardappelbolletjes
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm in een steelpan de wijnazijn met de suiker, tot de suiker is opgelost. Snijd intussen de uien in halve ringen en verspreid die over een ondiep bord. Schenk de warme zoetzure marinade over de uienringen en laat afkoelen.
- Kook intussen de eieren in 7 minuten hard. Pureer voor de dressing met de staafmixer de ansjovisfilet met het citroensap, de olijfolie en de mayonaise. Breng op smaak met peper.
- Pel de eieren en snijd ze in partjes. Snijd de sla in reepjes. Maak de sla aan met de dressing.
- Verdeel de salade over 4 kommen. Verdeel er ook de zoetzure uienringen, de partjes ei en de kappertjes over.
- Garneer de saladebowls met de krokante aardappelbolletjes en rasp er royaal Parmezaanse kaas boven.
- Deze wereldberoemde salade werd ooit bedacht door chef-kok Caesar Cardini, toen hij niet veel meer dan wat sla, ei en Parmezaanse kaas in huis had. Vergeet de geijkte avocado met gegrilde kip, krokante aardappelbolletjes zijn dé topping voor deze saladeklassieker.
- Tip: Geen liefhebber van ansjovisfilet? Breng de dressing op smaak met worcestershiresaus voor een hartig accent.
- Variatietip: Vervang de partjes ei door gegrilde kipfilet of gerookte zalm.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 595 kcal
- 35 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 5 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen